Utama Petua Tips Senarai Semak Keperluan Sebelum Bersalin Di Hospital

Senarai Semak Keperluan Sebelum Bersalin Di Hospital

17 453

Senarai keperluan bayi di hospital

* 2 helai tuala mandi
* 2 helai selimut
* 20 helai kain lampin / pampers
* 2 pin besar
* 4 helai seluar kalis air
* 4 helai baju / baju sejuk
* 4 pasang seluar panjang
* 4 pasang sarung kaki dan sarung tangan

Senarai keperluan ibu di hospital

[wp-like-locker]* 1 helai tuala mandi
* 1 helai tuala muka
* 20 keping tuala wanita bersalin (dengan gelung) dan tali
* 3 helai baju tidur (boleh dibuka di bahagian hadapan, memudahkan untuk menyusu bayi)
* 1 helai pakaian biasa
* 2 pasang stokin
* 1 pasang selipar
* 3 helai coli khas untuk menyusu
* 2 pasang pelapik coli
* 5 helai seluar dalam pakai buang
* sikat
* berus gigi dan ubat gigi
* barang-barang mandian / kosmetik (bedak,sabun dll)
* pakaian untuk pulang ke rumah
* bahan bacaan
* susu sesuai untuk ibu menyusu seperti ANMUM 2[/wp-like-locker]

Senarai yang perlu dibawa oleh bapa

* surat rujukan doktor
* kad pengenalan anda
* kad pengenalan suami anda
* surat nikah
* wang

Google Tag Search Result:

Kongsikan :

17 KOMEN

  1. bestnye dengar orang nak dapat baby baru…hmm..best kan perasaan tengah pregnant…n tak sabar nak tunggu due date jugak..hehhee…

    saya pun dah alaminye 4 bulan lepas..dan sekarang alhamdulilah baby dah pandai meniarap..happy sangat…

    to bakal2 ibu yang bakal risau dengan shape badan selepas bersalin nanti…jangan risau2 ok..boleh masuk blog saya n baca…saya nak share mcm mana saya boleh kembali ke shape asal..lepas bersalin 56kg..then dapat semula berat asal 48kg..mcm mana caranya…baca2 lah di blog saya ni..http://pb-with-admie.blogspot.com

    saya just nak tolong ibu2 yang memerlukan pertolongan..:)

    thanx all..

Tinggalkan Pesanan