Button Text! Submit original article and get paid. Find out More

Atasi Bau Badan Dengan Rawatan Arang

Rawatan Hilangkan Masalah Bau Badan

RAMAI yang tidak menyedari mereka mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan. Walaupun telah menggunakan deodoran dan minyak wangi, ia tidak bertahan lama. Rakan sekerja atau teman rapat pula kadang-kadang tidak mahu memberitahu kerana tidak mahu mengecilkan hati.

Masalah bau badan ini boleh diatasi dengan melakukan rawatan-rawatan tertentu.

Menyedari masalah bau badan yang dialami oleh sesetengah golongan ini, Spa Telaga Bunga telah menyediakan rawatan arang yang dapat membantu mengatasi masalah tersebut.

Rawatan yang berkonsepkan kontemporari Melayu dengan gabungan rawatan India dan sentuhan Indonesia ini, bukan sahaja dapat menghilangkan bau badan tetapi juga bagi merawat belakang badan yang berjerawat, bagi menarik toksin keluar dari badan dan bagus untuk mereka yang sudah lama tidak melakukan skrub badan.

Menurut konsultan spa Telaga Bunga, Ayu Mudiasih, bahan-bahan yang digunakan dalam rawatan arang ini ialah rempah-rempah dan herba yang kesemuanya adalah buatan tempatan.

Di antaranya ialah arang kelapa sawit, tepung soya dan tepung beras. Tepung soya mengandungi vitamin C, tepung beras pula bagi menegangkan kulit dan arang bagi menyerap minyak yang berlebihan.

Kredit: http://www.utusan.com.my