Button Text! Submit original article and get paid. Find out More

Obesiti atau Berat Badan Berlebihan. Di manakah Anda?

Obesiti Menyukarkan Anda!

Fakta dan statistik menyatakan bahawa Penduduk Malaysia sememangnya mengalami masalah kegemukan 3G (Gebu, Gempal dan Gemuk). Ia disokong oleh apa yang diucapkan oleh Menteri Kesihatan Malaysia, Dato’ Seri Liow Tiong Lai kepada BERNAMA pada tahun 2010 :

“30% penduduk Malaysia mengalami masalah Obesiti manakala 30% lagi mengalami masalah berat badan berlebihan”.

Persoalannya ialah : Anda di mana?

Adakah anda tergolong dalam golongan Obesiti ataupun golongan berberat badan berlebihan? Sekiranya anda merasakan bahawa ada sesuatu yang tidak kena mengenai badan anda, anda seharusnya berubah sebelum lain-lain penyakit mula menghinggap kepada anda. Penyakit-penyakit kronik memang suka kepada golongan Obesiti dan Berberat badan berlebihan. Anda seharusnya berjaga-jaga sekarang sebelum terlambat.

Masalah utama yang sering dihadapi oleh golongan obesiti dan berberat badan berlebihan ialah TIADA GENG..Anda faham maksud saya?  Tidak ada geng yang membantu dalam proses menurunkan berat badan. Yang ada ialah kawan-kawan yang suka memerli, suka mengejek dan suka mem’bahan’ anda dengan kata-kata sebegini:

-“tak payahlah susah-susah la beb,. Tak ada bezanya pun.. ahahaha”
-“Kau nak kuruskan badan? Biar betul nih, macam takde harapan  je”
-“Gendang Gendut tali kecapi, kenyang perut ..lu fikir la sendiri. Tak logik la dude, macam ni kan comel dah.. boleh jadi Maskot Sukan Sekolah adik aku.. ahahaha”

Masalahnya ialah tiada GENG, dan keadaan ini amat menyukarkan. Lagi-lagi apabila anda bergerak secara solo dan dikerumuni oleh kawan-kawan yang suka mem’BAHAN’ anda. Anda mahu berubah mendapatkan bentuk badan idaman tetapi persekitaran anda mengganggu anda. Betul tak? Sering kali anda tidak Berjaya.. hrmmmm.

Sekarang bukan masa untuk anda risaukan kerana ada jalan penyelesaiannya. Ebook Rahsia BMI Ideal : Mudah, Murah dan Sihat telah menyimpulkan segala-galanya untuk anda. Bukan hanya sebuah ebook, ianya turut disokong oleh sebuah komuniti (fan page : Lu Slim La Beb) dan juga Pemantauan Secara Online. Anda tidak akan keseorangan lagi kerana Pakej lengkap ini akan membawa kepada perubahan bentuk badan anda menjadi lebih menawan. Mahu bukti lagi?

Downloadkan Laporan Percuma melalui link di bawah dan lihat perbezaannya. Ebook ini ditulis oleh Noor Azreen Mas a.k.a En. Ben, seorang bekas obesiti. En. Ben akan berkongsi sesuatu yang sangat-sangat bernilai untuk anda, Ya, khasnya untuk sesiapa yang mahu menurunkan berat badan. Kata beliau :

Hanya Orang yang Pernah Merasa menjadi Gemuk tahu akan Cabaran dan Jalan Penyelesaiannya” Beliau telah membuktikan cara menurunkan berat badan dengan teknik/strategi Mudah, Murah & Sihat.

Anda bila lagi? Sekarang bukannya masa untuk duduk dihadapan TV sambil memakan snek kegemaran anda. Anda harus berubah sebelum terlambat!

Klik link di bawah untuk ketahui lebih lanjut

http://www.budakgemuksudahkurus.com

Google Tag Search Result:

Leave a Reply